In januari 2017 is er, naast het Docentencollectief Kunst Rond de Venen voor muziek-, dans- en theaterlessen, een start gemaakt met KRDV-Netwerk. Zowel het Docentencollectief als de Netwerkorganisatie vallen onder Stichting Kunst Rond de Venen. 

Stichting Kunst Rond de Venen heeft ten doel de kunsteducatie in de gemeente De Ronde Venen te ondersteunen en te faciliteren, dit doet zij o.a. door het aanvragen van subsidie en het bieden van huisvesting.

Het Docentencollectief Kunst Rond de Venen bestaat uit ervaren en gediplomeerde muziek-, dans- en theaterdocenten. Ieder werkt als zelfstandige en als collectief functioneren zij financieel onafhankelijk.  KRDV-Netwerk is een knooppunt voor culturele activiteiten. Wij organiseren en ondersteunen projecten, delen kennis en behartigen belangen voor een zo breed mogelijk en toegankelijk kunst- en cultuuraanbod in de gemeente De Ronde Venen en wel specifiek in de kernen Vinkeveen, Mijdrecht, Wilnis, De Hoef en Waverveen. Voor de kernen Abcoude en Baambrugge is cultuurhuis Abcoude in het leven geroepen.

Op de locatie van Stichting Kunst Rond de Venen, Bozenhoven 156, worden muzieklessen gegeven. Naast het geven van muzieklessen, vindt hier overleg plaats en kleinschalige optredens. Deze ruimte is open gesteld voor een ieder die lessen, cursussen, workshops, of een optreden wil geven. De danslessen worden gegeven in de Willisstee in Wilnis. Voor theaterlessen is het speellokaal van de Driehuisschool beschikbaar, in overleg met de directie van de school.

KRDV-Netwerk

We willen het bestaande klimaat behouden en verdiepen en zien in samenwerking niet alleen een uitdaging, maar ook de beste methode om recht te doen aan de verspreide locaties binnen de gemeente. De uitgestrektheid van de gemeente is een reden temeer om een samenwerkingsverband voor overleg te vormen: ontwikkeling van plannen en de uitvoering daarvan, zowel voor educatieve trajecten als voor evenementen. Door middel van een gestructureerd overleg met docerende en uitvoerende kunstenaars, met dans- en muziekscholen, met koepelorganisaties van scholen, met de cultuurconsulent, met provinciaal en landelijk georiĆ«nteerde aanbieders geven wij dit vorm.